ÇİNE KÖFTESİ TARİFİ

Çine Köftesi İçin Gereken Malzemeler:
– 500 gr dana/koyun karışık iyi çekilmiş kıyma
– 1 adet orta boy soğan
– 1’er çay kaşığı karbonat ve tuz
– 1 çay bardağı su
– 3 dilim ekmek içi
Çine Köftesi’nin Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaseye alıp karbonatı da ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer hemen pişirmeyecekseniz Çine Köftesi için yoğurduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Şayet aynı gün içinde pişirmek isterseniz yoğurduğunuz kıymaya tuz ve rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin ve tekrar yoğurun. Bir kenarda suya ısladığınız ekmek içini iyice sıkıp Çine Köftesi harcına ekleyin ve iyice yoğurun. Çine Köftesi harcını buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ara sıra suya ıslayarak, hazırladığınız harca yassı köfte şekilleri verin. Çine Köftesinden tam lezzet alabilmeniz için mangalda pişirmenizi öneririz fakat eğer imkan yoksa az yağda kızartabilir ya da ızgara yapabilirsiniz. Afiyetle…

* Çine Köftesinin en büyük özelliği baharat içermemesidir. Servis ederken tabağa kimyon serpip köfteleri üzerine dizerek lezzetini artırabilirsiniz.
* Dilerseniz köfte harcı için kullandığınız ekmek içini, su yerine süte de ıslayabilirsiniz.
* Eğer ki köfteyi mangalda pişirme şansınız varsa birkaç adet soğanı iri halkalar halinde doğrayıp köftelerle beraber pişirebilir ve yanında servis edebilirsiniz.

EV YAPIMI PIZZA

EV YAPIMI PIZZA
Hamuru için:
1 yumurta
1 su b. Süt
1 su b. Su
1 yemek k. Şeker
1 cay k. Tuz
1 tatlı k. Kuru maya
Yaklaşık 5 su b. Un
2 yemek k. Tereyağ veya margarin
Tüm malzemeler yoğurulur ve kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Üzeri örtülü olarak ılık bir ortamda 1 saat dinlendirilir .
Sosu icin
1 adet rendelenmiş domates
1 cay k. Kekik ve fesleğen (istenirse )
1 adet rendelenmiş sarmısak
1 tatlı k. Biber salçası
Küçuk bir kasede sos hazırlanır ve açılan hamura sürülür . Uzerıne ilk once dilimlenmiş olan peynir kaşar da olabilir sonra Sırası ile Canınız ne kullanmak isterse , domates biber sucuk , kavurma , sosis, hangilerini arzu ederseniz gezdirilir. Onceden ısıtılmış 175 C fırında altı kızarana dek yaklaşık 10-15 dk pişirilir. Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder


 
  • NEDIMETEYZE © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema