ÇİNE KÖFTESİ TARİFİ

Çine Köftesi İçin Gereken Malzemeler:
– 500 gr dana/koyun karışık iyi çekilmiş kıyma
– 1 adet orta boy soğan
– 1’er çay kaşığı karbonat ve tuz
– 1 çay bardağı su
– 3 dilim ekmek içi
Çine Köftesi’nin Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaseye alıp karbonatı da ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer hemen pişirmeyecekseniz Çine Köftesi için yoğurduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Şayet aynı gün içinde pişirmek isterseniz yoğurduğunuz kıymaya tuz ve rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin ve tekrar yoğurun. Bir kenarda suya ısladığınız ekmek içini iyice sıkıp Çine Köftesi harcına ekleyin ve iyice yoğurun. Çine Köftesi harcını buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ara sıra suya ıslayarak, hazırladığınız harca yassı köfte şekilleri verin. Çine Köftesinden tam lezzet alabilmeniz için mangalda pişirmenizi öneririz fakat eğer imkan yoksa az yağda kızartabilir ya da ızgara yapabilirsiniz. Afiyetle…

* Çine Köftesinin en büyük özelliği baharat içermemesidir. Servis ederken tabağa kimyon serpip köfteleri üzerine dizerek lezzetini artırabilirsiniz.
* Dilerseniz köfte harcı için kullandığınız ekmek içini, su yerine süte de ıslayabilirsiniz.
* Eğer ki köfteyi mangalda pişirme şansınız varsa birkaç adet soğanı iri halkalar halinde doğrayıp köftelerle beraber pişirebilir ve yanında servis edebilirsiniz.

Ispanaklı Çikolatalı Kek

MALZEMELER
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 tutam ıspanak yaprağı (1/2sb su ile rondo da çekiyoruz)
Yarım su bardagı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
2 su bardağı un
Hazırlanışı;
ıspanakları yıkayıp iyice süzün ve çiğ olarak 1/2 sb su ile robottan geçirin
Kek için;
Yumurtaları ve şekeri rengi değişene kadar iyice çırpalım.

Sıvı yağı ve ıspanak püresini ekleyerek çırpmaya devam edin. un, kabartma tozu ve vanilyayıda ekleyerek karıştırın. kalıpları katı yap ile yağlayarak ,üstte biraz kabarma payı bırakarak kalplarımıza paylaştırın.

170 derece fırında pişirin.
(Mutlaka kürdan testi yapalım fırına göre değişir)
Çikolatayı yarım çay bardağından biraz eksik süt ve 1 tatlı kaşığı tereyağ ile eritin ve iri çekilmiş 1 çay bardağı fındık ekleyip karıştırın.
Soğuyan keklerin üzerine çikolatalı karışımı boşaltın.
Antep fıstığı serpiştirip damla çikolata ile süsleyerek 1-2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapin

0 yorum:

Yorum Gönder


 
  • NEDIMETEYZE © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema