ÇİNE KÖFTESİ TARİFİ

Çine Köftesi İçin Gereken Malzemeler:
– 500 gr dana/koyun karışık iyi çekilmiş kıyma
– 1 adet orta boy soğan
– 1’er çay kaşığı karbonat ve tuz
– 1 çay bardağı su
– 3 dilim ekmek içi
Çine Köftesi’nin Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaseye alıp karbonatı da ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer hemen pişirmeyecekseniz Çine Köftesi için yoğurduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Şayet aynı gün içinde pişirmek isterseniz yoğurduğunuz kıymaya tuz ve rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin ve tekrar yoğurun. Bir kenarda suya ısladığınız ekmek içini iyice sıkıp Çine Köftesi harcına ekleyin ve iyice yoğurun. Çine Köftesi harcını buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ara sıra suya ıslayarak, hazırladığınız harca yassı köfte şekilleri verin. Çine Köftesinden tam lezzet alabilmeniz için mangalda pişirmenizi öneririz fakat eğer imkan yoksa az yağda kızartabilir ya da ızgara yapabilirsiniz. Afiyetle…

* Çine Köftesinin en büyük özelliği baharat içermemesidir. Servis ederken tabağa kimyon serpip köfteleri üzerine dizerek lezzetini artırabilirsiniz.
* Dilerseniz köfte harcı için kullandığınız ekmek içini, su yerine süte de ıslayabilirsiniz.
* Eğer ki köfteyi mangalda pişirme şansınız varsa birkaç adet soğanı iri halkalar halinde doğrayıp köftelerle beraber pişirebilir ve yanında servis edebilirsiniz.

EFSANE PAMUK PİŞİ

EFSANE PAMUK PİŞİ
Püf Noktalar:
✔Yaginizin ısısı çok önemlidir, kullandığınız tavaniz döküm tava ise mutlaka ocak isinizi belli bir süre sonra düşürün, çünki döküm tava ısıyı toplar ve yaginiz sürekli ısısını yükseltir (ben 9 derecede başladım tavam iyice ısındıktan sonra 8. derecede kizartmaya devam ettim)Baktınız yaginiz çok kızgın hemen ocak derecenizi azaltın.
✔Yer mayası Pişinizin pofidik olması için en önemli etkendir lütfen atlamayın,mutlaka kabarmasina zaman verin.
✔Pisi yapiminda oklava,kalıp ile kesme hiçbirşey kullanmayin herşey elimizle yapıp kizartalim, önemli bir püf noktasıdır.
✔Pisinizi peynir zeytin. .vs ile veya çikolata sos döküp servis edebilirsiniz her ikiside Nefis olur .
Buyrun Malzemeler⤵
Kullandığım ölçü:
➡250 ml su bardağı
▪2 su bardağı ılık Su
▪2 tatlı kaşığı Şeker
▪1 tatlı kaşığı Tuz (tepeli)
▪yarım paket Yaşmaya (veya 1 paket toz maya )
▪5 su bardağı Un (dikkatli ekleyin lütfen hamurunuz sert olmasin)

0 yorum:

Yorum Gönder


 
  • NEDIMETEYZE © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema