ÇİNE KÖFTESİ TARİFİ

Çine Köftesi İçin Gereken Malzemeler:
– 500 gr dana/koyun karışık iyi çekilmiş kıyma
– 1 adet orta boy soğan
– 1’er çay kaşığı karbonat ve tuz
– 1 çay bardağı su
– 3 dilim ekmek içi
Çine Köftesi’nin Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaseye alıp karbonatı da ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer hemen pişirmeyecekseniz Çine Köftesi için yoğurduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Şayet aynı gün içinde pişirmek isterseniz yoğurduğunuz kıymaya tuz ve rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin ve tekrar yoğurun. Bir kenarda suya ısladığınız ekmek içini iyice sıkıp Çine Köftesi harcına ekleyin ve iyice yoğurun. Çine Köftesi harcını buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ara sıra suya ıslayarak, hazırladığınız harca yassı köfte şekilleri verin. Çine Köftesinden tam lezzet alabilmeniz için mangalda pişirmenizi öneririz fakat eğer imkan yoksa az yağda kızartabilir ya da ızgara yapabilirsiniz. Afiyetle…

* Çine Köftesinin en büyük özelliği baharat içermemesidir. Servis ederken tabağa kimyon serpip köfteleri üzerine dizerek lezzetini artırabilirsiniz.
* Dilerseniz köfte harcı için kullandığınız ekmek içini, su yerine süte de ıslayabilirsiniz.
* Eğer ki köfteyi mangalda pişirme şansınız varsa birkaç adet soğanı iri halkalar halinde doğrayıp köftelerle beraber pişirebilir ve yanında servis edebilirsiniz.

Padişah Yastığı Tatlısı

Padişah Yastığı Tatlısı
250 gr margarin veya “tereyağı”
2 yumurta (içine)
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı irmik
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un

Yapılışı;

Oda sıcaklığında ki yağı yoğurma kabına alın ve pudra şekeri ile ovalayın. Diğer malzemeleri ekleyip yoğurun ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlayın hafif sıvı yağa batırdığınız tel çırpıcı ile tam ortasına bastırın! 4 Kenarını hafif çimdik atarak kare şekli verin orta kısmına fındıkbastırın. 180 derece kızarana dek pişirin soğumaya bırakın! .
Şerbet

4.5 su bardağı şeker
5.5 su bardağı su
Kaynara çıkınca 10 dk daha kaynatılacak 1 çay kaşığı limon suyu eklenir bir taşım kaynatılıp şerbet ocaktan alınır. *Şerbet altı kapatıldıktan 1 dk sonra tepsiye dökülecek!

0 yorum:

Yorum Gönder


 
  • NEDIMETEYZE © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema