ÇİNE KÖFTESİ TARİFİ

Çine Köftesi İçin Gereken Malzemeler:
– 500 gr dana/koyun karışık iyi çekilmiş kıyma
– 1 adet orta boy soğan
– 1’er çay kaşığı karbonat ve tuz
– 1 çay bardağı su
– 3 dilim ekmek içi
Çine Köftesi’nin Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaseye alıp karbonatı da ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer hemen pişirmeyecekseniz Çine Köftesi için yoğurduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Şayet aynı gün içinde pişirmek isterseniz yoğurduğunuz kıymaya tuz ve rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin ve tekrar yoğurun. Bir kenarda suya ısladığınız ekmek içini iyice sıkıp Çine Köftesi harcına ekleyin ve iyice yoğurun. Çine Köftesi harcını buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ara sıra suya ıslayarak, hazırladığınız harca yassı köfte şekilleri verin. Çine Köftesinden tam lezzet alabilmeniz için mangalda pişirmenizi öneririz fakat eğer imkan yoksa az yağda kızartabilir ya da ızgara yapabilirsiniz. Afiyetle…

* Çine Köftesinin en büyük özelliği baharat içermemesidir. Servis ederken tabağa kimyon serpip köfteleri üzerine dizerek lezzetini artırabilirsiniz.
* Dilerseniz köfte harcı için kullandığınız ekmek içini, su yerine süte de ıslayabilirsiniz.
* Eğer ki köfteyi mangalda pişirme şansınız varsa birkaç adet soğanı iri halkalar halinde doğrayıp köftelerle beraber pişirebilir ve yanında servis edebilirsiniz.

FISTIKLI PANKEKLI PASTA

Pancake için;
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
1.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
2 su bardağı un
Yaklasik yarım su bardağı antep fıstığı

Ara Kreması :
100 ml krema
100 gr çikolata
1 paket kakaolu kremsanti
Yarım çay bardağı süt
Kutu da ki kremanin yarısı(100ml) küçük bir tencerede ilitilir. Ocaktan alınıp çikolata eklenir iyice karıştırılir. Kremsanti yarım çay bardağı süt ile hazırlanır. Çikolataya eklenip tekrar birkaç dk çirpilir. Dolaba kaldırılır.

Üzeri için
100 ml krema
100 gr çikolata. Krema ilitilir çikolata içine eklenip iyice karıştırılır. Dolaba kaldırılır.
(İsteyen sadece kremsanti de kullanabilir)

Yapılışı:
Pancake için fıstık hariç diğer malzemeleri bir kaba koyup homojen kıvam alana kadar bir kaç dakika çırpın. Hamurun kıvamı çok yoğun ya da çok sıvı olmasın. Videoda görüldüğü gibi iyi. Fıstığı ekleyip karıştırın. Isıttığınız orta boy yapışmayan tavaya kepçeyle aynı miktarlarda dökmeye çalışın. Ocağın ateşi orta ateşte olsun. Biraz göz göz olmaya başladığında spatulayla ters çevirip biraz daha pişirin. Hamur bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Sonra bir servis tabağına bir pankeki alın. Üzerine kreması sürün. Diğer pankek üzerine kapatin. Bu şekilde 5-6 katlı bir pasta yapalim. Üzerine ayrıca yaptığınız sosu dökün. Fıstık Serpin. Dolapta 2 saat dinlendirilip servis edin afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder


 
  • NEDIMETEYZE © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema