ÇİNE KÖFTESİ TARİFİ

Çine Köftesi İçin Gereken Malzemeler:
– 500 gr dana/koyun karışık iyi çekilmiş kıyma
– 1 adet orta boy soğan
– 1’er çay kaşığı karbonat ve tuz
– 1 çay bardağı su
– 3 dilim ekmek içi
Çine Köftesi’nin Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaseye alıp karbonatı da ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer hemen pişirmeyecekseniz Çine Köftesi için yoğurduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Şayet aynı gün içinde pişirmek isterseniz yoğurduğunuz kıymaya tuz ve rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin ve tekrar yoğurun. Bir kenarda suya ısladığınız ekmek içini iyice sıkıp Çine Köftesi harcına ekleyin ve iyice yoğurun. Çine Köftesi harcını buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ara sıra suya ıslayarak, hazırladığınız harca yassı köfte şekilleri verin. Çine Köftesinden tam lezzet alabilmeniz için mangalda pişirmenizi öneririz fakat eğer imkan yoksa az yağda kızartabilir ya da ızgara yapabilirsiniz. Afiyetle…

* Çine Köftesinin en büyük özelliği baharat içermemesidir. Servis ederken tabağa kimyon serpip köfteleri üzerine dizerek lezzetini artırabilirsiniz.
* Dilerseniz köfte harcı için kullandığınız ekmek içini, su yerine süte de ıslayabilirsiniz.
* Eğer ki köfteyi mangalda pişirme şansınız varsa birkaç adet soğanı iri halkalar halinde doğrayıp köftelerle beraber pişirebilir ve yanında servis edebilirsiniz.

LAHMACUN YAPIMI

LAHMACUN
(Yaklaşık 20 adet için)

2,5 su bardağı ilik su
Yarım su bardagi ilik süt
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kasigina yakın tuz
1 yemek kaşığı şeker
7-7,5 su bardağı un

İç harci
400-500 gr kıyma
3 adet yeşil biber
2 adet kuru soğan 
Maydonoz (yarim bağ kadar)
2 yemek kasigi salça (yarisi biber salçası)
3 adet domates (büyükse 2 tane)
1 çay bardagi siviyag(kıyma yagliysa daha az koyun)
Karabiber 
Pulbiber 
2-3 diş Sarimsak
Tuz

Hazirlanisi:
İlik süt ve suyu yoğrulacak kaba alin. Mayayi ve şekeri koyun ve 5 dk bekleyin. Unu azar azar kontrollü ekleyin. Tuzu da koyun. Ele çok az yapisan bir kivami olmalı.(Lütfen hamuru iyi yoğurun. Güzel bir hamur için bu şart👌) İyice yoğurduktan sonra üzerini kapatın. Bir saate yakin mayalansin. O arada iç harcini hazirlayin. Kiyma hariç diğer malzemeleri robotta parcalayin (Robot yoksa çok küçük doğrayın. Domatesi rendeleyin) Sonra kiymayla karistirin. Uzerini kapatip dinlenmesi için dolaba koyun. Mayalanan hamuru alin. Hamuru acacaginiz yere az un serpin. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapin. Bezelerin üzerini örtün kabuklanmasin(Ben video çekerken actim sonra örttüm😅). Birisini alin tava büyüklüğünde acin. Acarken un kullanin. Büyük tava da pisirmeniz iyi olur. (Kucuk tava icin bezeleri daha küçük yapin). Kiymali harci ince sürün. Tavaya koyun. Uzerini kapakla veya folyoyla kapatabilirsiniz. (Kapak ta oluşan buharı arada silin lahmacunlarin üzerine gelmesin! )
4-5 dakika Kisik ateşte pişirin. Sonra atesi hafif arttitip altinin kizarmasini sağlayin. Pişen lahmacunu bir tabağa alin ve MUTLAKA üzerini kapatin. Basta hafif gevrek gibi ama pisenleri üst üste koydukça ve üzerini kapatinca yumuşak oluyor. Tüm bezeler bu şekilde pişirilip üst üste konularak üzeri örtün.

0 yorum:

Yorum Gönder


 
  • NEDIMETEYZE © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema