ÇİNE KÖFTESİ TARİFİ

Çine Köftesi İçin Gereken Malzemeler:
– 500 gr dana/koyun karışık iyi çekilmiş kıyma
– 1 adet orta boy soğan
– 1’er çay kaşığı karbonat ve tuz
– 1 çay bardağı su
– 3 dilim ekmek içi
Çine Köftesi’nin Hazırlanışı:
Kıymayı bir kaseye alıp karbonatı da ekleyin ve iyice yoğurun. Eğer hemen pişirmeyecekseniz Çine Köftesi için yoğurduğunuz kıymayı bir gece buzdolabında bekletin. Şayet aynı gün içinde pişirmek isterseniz yoğurduğunuz kıymaya tuz ve rendeleyip suyunu sıktığınız soğanı ekleyin ve tekrar yoğurun. Bir kenarda suya ısladığınız ekmek içini iyice sıkıp Çine Köftesi harcına ekleyin ve iyice yoğurun. Çine Köftesi harcını buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar dinlendirdikten sonra elinizi ara sıra suya ıslayarak, hazırladığınız harca yassı köfte şekilleri verin. Çine Köftesinden tam lezzet alabilmeniz için mangalda pişirmenizi öneririz fakat eğer imkan yoksa az yağda kızartabilir ya da ızgara yapabilirsiniz. Afiyetle…

* Çine Köftesinin en büyük özelliği baharat içermemesidir. Servis ederken tabağa kimyon serpip köfteleri üzerine dizerek lezzetini artırabilirsiniz.
* Dilerseniz köfte harcı için kullandığınız ekmek içini, su yerine süte de ıslayabilirsiniz.
* Eğer ki köfteyi mangalda pişirme şansınız varsa birkaç adet soğanı iri halkalar halinde doğrayıp köftelerle beraber pişirebilir ve yanında servis edebilirsiniz.

Aşure Yapımı

Aşure
2 su bardağı aşurelik buğday
14 su bardağı su
3 – 3,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
1 kase tuzsuz badem içi ( Sıcak suda bekletip kabuklarını soyun )
1 su bardağı kuru üzüm ( suda ıslatılmış)
3-4 karanfil
1 çay bardağı yer fıstığı
1 çay bardağı fındık içi
1 avuç kuş üzümü
1 adet elma
2-3 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı
5-6 adet kuru incir
1 tutam çörekotu
Kabuk tarçın,yoksa 1 çay kaşığı kadar toz tarçın
Kavrulmuş susam
1 su bardağı süt
Kaynar su
Aşurelik buğdayı bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün iyice yıkayıp tencereye alın.
Üzerine 14 su bardağı kadar sıcak su ekleyip iyice kaynatın.
Buğdaylar iyice pişince, haşlanmış fasulye,nohut,fındık,fıstık,kayısı ve diğer malzemeleri de ekleyip kaynamaya bırakın.
Kaynayan aşure koyulaşacaktır, kaynar suyunuzu hazır bulundurup koyulaştıkça kaynar su ekleyin.
Kaynayan aşureye toz şekeri ekleyip 10 dakika daha kaynatıp sütü ekleyip biraz daha kaynatıp istediğiniz kıvama geldiğinden emin olunca ocaktan alıp kaselere paylaştırıp üzerini süsleyip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder


 
  • NEDIMETEYZE © 2018 | nedimeteyze,yemek.tarifi,çinedostfm.dinle,bitki.faydaları Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes | Blogger Tema